“Rondom uw leven
alles goed geregeld!”

Begeleiding

Veel senioren willen graag begeleid  worden en of hebben begeleiding nodig. Zo kunnen hun (klein)kinderen worden ontlast. Hen ontbreekt het aan tijd en kennis om zelf hulp te bieden aan hun (groot)ouders.

“Joep (58) heeft één zus Attie (56) en beiden wonen in de Randstad. Hun ouders Pierre (83) en Nell (82) wonen in Limburg. Ze bezoeken hun ouders regelmatig, maar zijn nooit gelijktijdig daar.  Ze kunnen het niet goed met elkaar vinden. Ze spreken elkaar enkel telefonisch.

Nu blijkt dat hun ouders, vrij plotseling, niet meer in hun woning kunnen blijven wonen. Ze moeten op heel korte termijn in een zorgappartement gaan wonen, waar alle hulp en zorg voor hen voorhanden is. Er is een appartement vrij.

Hulp bieden vanuit de Randstad blijkt onmogelijk, zeker omdat Joep en Attie, zoals bekend, het niet goed met elkaar kunnen vinden en het feit dat beiden regelmatig in het buitenland zijn. Dit is nu ook het geval.

ONS wordt, na overleg met zijn ouders, door Joep ingeschakeld om het project te begeleiden. Attie wordt door Joep telefonisch op de hoogte gebracht van dit besluit. Het hele traject wordt door ONS opgepakt inclusief alle formaliteiten. Hiermee wordt zowel bij hun ouders als bij Joep en ook Attie een hoop stress weggenomen. Alle partijen zijn uitermate tevreden.

Hierna wordt gevraagd om Pierre en Nell continu te begeleiden bij de dagelijkse zaken: huishouden, bankzaken, ziekenhuisopnames, voeding en zorg. De ouders geven aan wat ze nodig hebben. Het bevalt de ouders zeer goed. Het geeft hen rust en dat wordt als fijn ervaren”.